Tuesday, January 19, 2016

25. Τσιρλίντερς


Ο Δυτικός, που διδάσκει αγγλικά για πρώτη χρονιά εδώ, σχεδόν σοκάρεται.
Στις εκδηλώσεις του σχολείου για την ημέρα του αθλητισμού έχουν ντύσει μια ομάδα, απο εννιάχρονες και δεκάχρονες μαθήτριες, τσιρλίντερς, που χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής και των ταμπούρλων ενθαρρύνοντας τα παιδιά-αθλητές που παίρνουν μέρος στους αγώνες.
Τα κοριτσάκια έχουν το μαλλί σηκωμένο ψηλά, είναι βαριά μακιγιαρισμένα , και φοράνε μόνο κάτι τοσοδούλικα μπρά και μίνι φτιαγμένα απο χαρτί εφημερίδων, και δικτυωτά καλσόν που καταλήγουν σε ψηλοτάκουνα.
Εντούτοις, πέρα απο τον Δυτικό δάσκαλο, κανείς άλλος δεν δείχνει να ενοχλείται απο την αμφιεσή τους. Οι γονείς των κοριτσιών τη βρίσκουν απόλυτα φυσιολογική, αθώα και χαριτωμένη.
Ο Δυτικός δυσκολεύεται να εξηγήσει στους άλλους δασκάλους που είναι το πρόβλημα.
Αν υπαινιχθεί οτι τα παιδιά είναι ντυμένα με σεξουαλικό τρόπο θα είναι αυτός που θα φέρει την ενοχή του να βλέπει μια παιδική μεταμφίεση  'πονηρά', κοιτάζοντας ουσιαστικά ,ο ίδιος, τα παιδιά σεξουαλικά.
Αν υπαινιχθεί οτι τα παιδάκια δεν είναι καλό να διδάσκονται, ειδικά σ αυτή την ηλικία, ρόλους σεξουαλικών αντικειμένων και να ντύνονται έτσι, τότε πάλι οι ντόπιοι δάσκαλοι θα απορήσουν: δίνει πολλή μεγάλη σημασία σ' ένα παιχνίδι που ,σαν ενα είδος καρναβαλιού, υποκαθιστά την ημέρα της γιορτής και μόνο στο επίπεδο της φαντασίας κάτι που δεν μπορεί να εκφραστεί στην πραγματικότητα. Λίγα λοιπόν ως τίποτε θα σημάνει για την εξέλιξη των κοριτσιών, κι απόδειξη είναι πως οι Δυτικές ως ενήλικες ντύνονται πολύ συχνότερα απο τις δικές τους κοπέλες με παρόμοιους τρόπους.
Στο κάτω κάτω αυτό το ενδυματολογικό στύλ απο τη Δύση το εισαγάγανε , αυτή τους το μετέδωσε πολιτισμικά και τώρα ποιός ο λόγος να διαμαρτύρεται μέσω αυτού του δασκάλου; Διαμαρτύρονται δηλαδή οι Δυτικοί για την δική τους την κουλτούρα που εκείνοι απλώς αντέγραψαν και στιγμιαία καθρέφτησαν ,εντελώς αθώα, πάνω στα ανήλικα;
Οι γονείς των κοριτσιών φωτογραφίζουν ασταμάτητα και με περηφάνεια. Κι αν κατά λάθος ,πάνω στο χορό, κάποιο ρούχο σχιστεί και το σώμα μιας μαθήτριας φανεί λίγο περισσότερο , όλοι γελάνε χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός. Είναι απλώς ένα παιδί.

No comments:

Post a Comment